Eşofman Nasıl Seçilir? Eşofman Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Eşofman Nasıl Seçilir? Eşofman Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kullanım amacına yönelik olarak hem rahatlığı hem de şıklığı ile her zaman bir adım önde olan eşofmanlar, özellikle erkek giyimde gardıropların vazgeçilmez parçalarından birisi haline gelmiştir. Doğru eşofman seçimi ise sağladığı avantajlar açısından oldukça önemlidir. Gerek dinlenirken, gerek sporda, gerekirse kombinlerde kullanıldığında sağladığı konfor ve şıklık ise paha biçilmezdir.

Eşofman Ne Demek?

Eşofman, genellikle spor ve günlük kullanım için tercih edilen, rahat bir giyim için kullanılan, esnek kumaşlardan üretilen tekstil üründür. Genellikle tek parça olarak üretilse de, eşofmanlar iki parçadan oluşan bir takım olarak da tasarlanabilir ve dikilebilir.

Geniş hareket özelliği, çoğu modelinde hava alabilir olması, lastikli veya ipli, çok cepli veya az cepli modeller başta olmak üzere çok sayıda modelinin bulunması sebebiyle eşofman, birçok kişi tarafından tercih edilen bir ürün olmayı başarmıştır.

Eşofman Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir eşofmanın tam anlamıyla kullanılabilmesi için doğru kriterleri bilmek ve amaca hizmet edecek şekilde almak en doğrusudur. Bu kriterlerin başında eşofmanın bedeni ve kesimi, stili ve kullanılacağı mekanlar gelir.

Bir eşofman alınacak iken, öncelikle belirlenmesi gereken kriter kullanıcının kişisel model ve renk tercihleri olup, kullanılacağı yere göre kumaş tercihi olmalıdır. Birden çok çeşide sahip olan eşofmanlar ve kumaşlar arasından seçim yapıldıktan sonra ürün denenmeye geçilmelidir.


Modeline karar verilen eşofmanın, kişinin üzerindeki duruşuna da dikkat edilmelidir. Ne çok bol, ne çok dar eşofmanlar tercih edilmelidir. Çünkü bu, eşofmanın üzerinizden düşmesi veya hareket kabiliyetinizi kısıtlaması anlamına gelmektedir.

En İyi Eşofman Kumaşı Hangisi?

Eşofman seçerken en önemli faktörlerden birisi, kumaş türüdür:

Pamuklu Kumaşlar: Pamuk, nefes alabilir ve esnek olması açısından en çok tercih edilen eşofman kumaşıdır. Pamuklu eşofmanlar, cildi tahriş etmez ve rahat bir kullanım sunar. Ancak pamuk, nemi tutma özelliği olduğundan dolayı yoğun spor aktiviteleri için önerilmez.

Polyester Kumaşlar: Polyester, dayanıklı ve hafif bir kumaştır. Nemi dışarı atma özelliğiyle birlikte yoğun spor aktiviteleri için tercih edilirler.

Karışık Kumaş: Karışım kumaşlar, eşofmanlar pamuk yumuşaklığını ve polyester dayanıklılığını sunar. Dengeli bir kullanım isteyen kullanıcıların karışım kumaş seçmesi en doğrusu olacaktır.

Kumaş açısından eşofman polyester mi pamuk mu olmalı sorusu, yalnızca kullanım amacına göre cevaplanabilir. Günlük eşofmanlar için pamuk daha çok tercih edilirken, spor aktiviteleri için polyester tercih edilmektedir.

Tüylenen Eşofman Nasıl Temizlenir?

Eşofman tüylenmesi, kullanıcıların başına gelebilen bir durumdur. Fakat, bu durumdan kurtulmak için birkaç basit adım mevcuttur:

Tüy Toplayıcı Rulo Kullanmak: Tüy toplayıcı rulo, tüylenen eşofmanın temizliği için kullanılan en yaygın yöntemdir. Rulo, eşofmanın yüzeyinde, tüylerin olduğu yerlerde birkaç kez geçirildiğinde sorunu çözecektir.

Tıraş Bıçağı ile Tüyleri Almak: Eğer tüyler çok yoğun ise, eski bir tıraş bıçağı ile tüyleri toplayabilirsiniz. Tıraş bıçağını, tüylerin olduğu yerlerde hafif baskı ile geçirdiğinizde tüyleri toplayacaktır. Fazla baskı yapıldığında eşofmanı kesip zarar verebileceğinden, oldukça dikkatli olunmalıdır.

Kumaş Tüy Toplama Makinesi Kullanmak: Tüylenen kıyafetlerin temizliği için üretilen bu makineler, tüy sorununa profesyonel bir yardımcıdır.

Yıkama ve kurutma yöntemleri, tüylenme sorununu önleyebilecek yöntemlerdir. Eşofmanlarınızı düşük ısıda yıkamak ile beraber doğal veya düşük ısıda kurutmak, tüylenme sorununu en aza indirecektir.

Eşofman Kaç Derecede Yıkanır?

Eşofmanlar, bakımı düzgün yapıldığında çok uzun süreler dayanabilir. Eşofmanların yıkama sıcaklığı, genellikle ürünlerin içerisindeki kumaş etiketinde belirtilir. Eğer etiket bulunmuyorsa, pamuklu eşofmanlar için genellikle önerilen sıcaklık aralığı 30-40 derecedir. Polyester ve karışım kumaşlar için ise daha düşük sıcaklıklar önerilir.

Yüksek sıcaklıklar kumaşın yapısını bozabilir veya renginin solmasına sebep olabilir. Bu sebeple, yıkama için önerilen sıcaklık ayarlarına uyarak eşofmanlarınızın doğal yapısını kaybetmemesini sağlayabilirsiniz.