Çorap seçimi yaparken, kullanılacak çorabın giyilen ürünlerle bir uyum içerisinde olması ve yapılacak aktivitelerin yapısı seçilecek çorabın türünü değiştirmektedir.
Hem yaz hem de kış mevsimlerinin vazgeçilmez parçalarından olan gömlekler, saklama, yıkama ve ütülenme bakımından oldukça dikkatli davranılması gereken kıyafetlerdir. Gömleklerin doğru ütülenmesi, seçtiğiniz gömleğinizin üzerinde duruşu, vücut hatlarınızı belli etmesi ve şık bir görünüm sağlaması açısından oldukça önemlidir.
Hayatımızın son dönemlerinde artan ofisler, özel etkinlikler, toplantılar ve yemekler ile birlikte, bu gibi mekanlara özel resmi giyim kodları türemiştir. Kıyafet kodu olarak anılan bu giyim tarzları, düzenlenen etkinliğe veya mekana göre belirlenmiş, herkesin uymasının beklendiği giyim standartlarını belirtir.
Kıyafet alırken veya kombin düzenlerken, tarza dikkat ettiğimiz kadar mevsimsel şartlara da dikkat etmeli ve kıyafet seçimlerimizi buna göre yapmalıyız. Doğru mevsimde doğru kumaş seçimi, kıyafetlerin üzerinizde sağlayacağı ısı bakımından oldukça önemlidir.
Pantolonlarınızın vücudunuza doğru bir şekilde oturmadığını ve bazı değişiklikler yaptırmanız gerektiğini anlamak oldukça kolaydır. Eğer bir pantolonu giydiğinizde, yürürken size zorluk çıkaracak bir boyutta olduğunu ya da giydiğiniz diğer ürünlere uyum sağlamadığını fark edebilirsiniz.
Sonbahar, doğanın renklerini değiştirip havaların serinlemeye başladığı özel bir geçiş mevsimi olarak erkekler için de giyimde önemli bir dönemi temsil eder. Bu dönemde stil sahibi görünmek kadar rahat ve mevsime uygun giyinmek de önem kazanır.
Tişörtlerinizin renk, yapı ve dokusunu korumak için doğru yıkama teknikleri ve kumaşa özel ipuçlarını keşfedin.
Kışlık gardroplarının vazgeçilmez parçalarından biri olan mont, kış mevsimlerinde sıcak kalmak için olmazsa olmazdır. Gerek yağışlı, gerek rüzgarlı havalarda bizleri sıcak tutan montlar, dış etkenlere dayanıklı ve oldukça şık parçalardır ve yıkama, kurutma gibi bakımları dikkatlice yapıldığı zaman uzun seneler kullanılabilmektedirler.
Dikiş iğnesi, kıyafetler üzerinde birkaç işlemin gerçekleştirilmesi için kullanılan, küçük, ince, uzun, metal bir alettir.
Her kumaşın kendine özgü özellikleri olduğundan, bu özelliklere uygun bir iğne seçmek hem dikişin düzgün olmasını sağlar hem de kumaşın zarar görmesini engellemektedir.
Dikiş makineleri ve elde dikiş yaparken doğru iğne seçimi yapmak ortaya çıkacak dikişin kalitesini ve işin sonucunu doğrudan etkileyen bir faktördür.
Overlok, kumaş kenarlarını temizlemek ve yıpranmayı önlemek amacıyla kullanılan bir dikiş tekniğidir. Bu teknik, kumaş kenarlarını sabitleyerek, ipliklerin sökülmesini engeller ve daha profesyonel bir görünüm sağlar.
Kumaşın daha temiz ve dayanıklı olmasını sağlayan bu işlem, genellikle overlok makinesi veya zigzag dikiş tekniği ile gerçekleştirilmektedir.
Çima dikiş, dikiş atılan ürünün kenarlarının sabitlenmesi ve giysiye son bir dokunuş eklemek için kullanılır.
Birbirinden farklı elyaf türleri kullanılarak, kullanım yerine uygun özelliklerde üretilen muline iplikler dokuma ve örme kumaş üretiminde kullanılmaktadır.
İspanyol paça, dizden itibaren genişleyen ve bilek kısmına doğru daha geniş bir forma sahip olan pantolon kesimini ifade etmektedir.
Akrilik lif, karakter olarak yüne oldukça benzeyen sentetik bir lif türüdür. Kimyasal yapılarında minimum %85 oranında akrilonitril içeren lifler akrilik lif olarak adlandırılmaktadır.
İplik, dokuma maddelerinin uzun ince lifleri her birinden bükülmüş ve çekilmiş durumu olup tekstil, dikiş, kroşe, örgü, dokuma, nakış ve halat üretimi için uygun hale getirilmesi işlemidir.
Melanj kumaş, farklı renkteki ipliklerin bir araya getirilmesiyle elde edilen, yüzeyinde ince ve dalgalı bir renk efekti görünümü sağlayan bir kumaş türüdür.
Keten ipliği, bitki bazlı bir ipliktir ve kumaş üretmek için kullanılan eski malzemelerden biridir.