Klasik giyimin vazgeçilmez parçalarından birisi haline gelen cep mendilleri, küçük ama etkili bir dokunuş olarak öne çıkar. Takım elbise ceketlerinin üst cebinde kullanılan ve teşrif edilen etkinliğin amacına göre farklı şekillerde bağlanabilen cep mendili, hem kişisel zevkleri hem de giyim amacınızı karşı tarafa bildirecek şekilde kullanılabilir.
Cep Mendili Nasıl Katlanır?
Cep mendili katlama, dışarıdan bakıldığında zor ve karmaşık bir iş gibi görünebilir. Fakat birkaç basit adım ile birlikte birkaç tekrar yapılması halinde oldukça kolaylaşacak, birkaç saniye içerisinde cep mendilinizi kullanıma hazır hale getirebileceksiniz.
Bu işlemler için öncelikle gömlek/takım elbisenize ve cep boyutuna uygun bir mendil bulmalısınız. Seçtiğiniz takım elbiseyle uyumsuz, cep boyutuna ise küçük veya büyük olan cep mendilleri, üzerinizde bulunan takımın gösterişini kaybetmesine sebep olacaktır.
Cep mendili takma işlemi için, birkaç farklı stil vardır. Bu stiller düz katlama, tek uçlu katlama ve puf katlamadır. Bu üç stil için de farklı katlama adımları takip edilir:
Düz katlama: Düz katlama, en basit cep mendili katlama tekniklerinden biridir. Bunun için, cep mendilini düz bir zemine kırışıklık olmayacak şekilde serin. Daha sonra mendili önce dikdörtgen, sonra kare olacak şekilde 2 kez katlayın. Kare hale gelen mendil, cebe koyulabilir.
Tek Uçlu Katlama: Tek uçlu katlama, sivri katlama olarak da bilinir. Bu katlama, diğerlerine göre biraz daha karmaşık olabilir. Bunun için, mendili kırışıklık kalmayacak şekilde düz bir zemine elmas şeklinde serin. Daha sonra iki yan uçtan önce birini ortaya, daha sonra diğerini onun üstünde olacak şekilde ortaya getirin. Alt uç kısmı, bu iki ucun üstünde birleştirin. Tek ucu havada olan mendili bu halde iken cebe yerleştirebilirsiniz. Havada kalan ucun düzgün gözüktüğünden ve yakaya paralel olduğundan emin olun.
Çift Uçlu Katlama: Tıpkı tek uçlu katlama gibi, bu katlama tipi de karışık olabilir. Bunun için, mendili kırıştırmadan, elmas şeklinde, düz bir zemine serin. Daha sonra, alt ucu, üst ucun yanına olacak şekilde getirin. İki adet uç olduktan sonra, yan uçları birbirinin üstüne katlayarak mendili kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
Üç Uçlu Katlama: Üç uçlu katlama, diğer katlama türlerine göre en karışık olandır. Bunun için, düz bir zemine mendilinizi kırıştırmadan elmas şekilde serin. Önce alt ucu, üst ucun yanına getirin. İki adet uç olduktan sonra, sol veya sağ uçlardan birini de bu uçların yanına koyun. Üç adet uç yaptıktan sonra, kalan ucu diğer tarafa doğru katlayın. Böylelikte üç adet uç elde ederek, mendilinizi kullanıma hazır hale getirebilirsiniz!
Puf Katlama: Rahat katlama olarak da bilinen bu katlama türü oldukça kolaydır. Mendili düz bir zemine kırışıklık olmayacak şekilde serdikten sonra, mendilin orta kısmından tutup kafaya kaldırın. Tuttuğunuz yere göre alt kısımları sıkıştırarak cebe koyabilirsiniz. Bu katlama türünde dikkat etmeniz gereken durum, mendilin çok kabarık veya gereğinden fazla içeride veya dışarıda olmamasıdır.
Sizler de bu adımları takip ederek, cep mendillerinizi hızlı ve kolay bir şekilde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz!